Performanțe notabile

Sistemul Sfera foloseste modelul n-Tier cu o suită de 3 servere la stratul intermediar (servere ce au atribuţii distincte), un client subţire în partea superioară (Sfera ERP ThinClient) şi server de baze de date la baza modelului.

Serverul de baze de date, poate fi orice server relaţional bazat pe limbaj de  interogare structurat (SQL). Aceste servere pot rula pe platforme Windows, Linux, Unix, OS/400 şi altele.

Sfera Application Server, este serverul de aplicaţie propriu-zis, care înglobează toată logica Sfera ERP şi tot ce înseamnă prelucrare de date.
Sfera Messaging Server, este un server auxiliar ce rulează procese de control, licenţiere şi broadcasting între clienţii aplicaţiei (Sfera ERP ThinClient) şi între clienţi şi serverul de aplicaţie.
Sfera Query Server, este un server auxiliar cu atribuţii exclusive de interogare paralelă a bazei de date. Acest server a fost dezvoltat pentru îmbunătăţirea accesului la date şi micşorarea timpilor de răspuns a interogărilor complexe iniţiate de catre client.
Sfera ERP ThinClient, constituie interfaţa dintre utilizator şi aplicaţie, spaţiul efectiv de lucru în sistemul Sfera ERP.

Toate cele patru entităţi ce constituie aplicaţia Sfera ERP sunt dezvoltate în tehnologie multi-threading, acest lucru aducând o îmbunătăţire considerabilă a performanţelor de lucru faţă de sistemele standard single-thread.

Am avut curiozitatea să facem niște masurători de performanță. Iată-le:

Viteză de raspunso interogare complexă pe circa 1.250.000 înregistrări în orice nomenclator pe un server MSSQL uniprocesor durează < 15 secunde.

Operare fluentăAprox. 90 secunde la introducerea unui document. (Factura de vânzare cu elementele constituente definite (articole, etc..) şi care are între 5 şi 10 linii).

Rapoarte rapide210 pagini în < 30 secunde – raport complex de mişcare stocuri.

Calcul stocuri în timp realPrin optimizarea extensivă a fluxului de procesare intern aplicatiei, se calculează on-line la validarea documentului (cantitativ şi valoric) indiferent de data acestuia.

Număr de utilizatoriNelimitat teoretic (limitele sunt impuse doar de maşinile pe care rulează serverele).

Leave a Reply